Dagbog – Tror lige alt er godt

30. august 2015

Forandring og verden falder sammen

Lærkes computer skulle til reparation og det var nogenlunde okay til at begynde med. Men da aftenen nærmede sig og vi plejede at spillede minecraft faldt Lærkes verden helt fra hinanden. Hun blev logget ind i minecraft på min computer, men hendes gem i hendes spil var på hendes egen computer og manglede. Hun græd så meget og råbte på sin computer, og jeg var verdens dummeste mor. Hun faldt til ro med en rigtig god film og sengehygge. Men om morgenen begyndte det hele forfra. Nu bare endnu værre. Jeg skulle slå hende ihjel “Dræb mig mor!” og hun skreg så vildt. Mit nervesystem var helt nede og jeg kunne ikke længere være den tålmodige mor, og måtte sige fra. Jeg satte hende på sengen, og kom til at tale højt tilbage. Og forklarede at jeg ville skaffe computeren hjem hurtigst muligt. Og forlod rummet for ikke at eksplodere.

Lærkes far kom og jeg skulle gå. Det så ud til at gå nogenlunde, men han fortalte at hun tog en tur mere, og smed ham ud. Han gik i det andet rum, og hørte så at Lærke selv havde fundet sin healings lydhistorie frem og lå nu på gulvet på en pude og faldt helt ned. Han gik ind til hende og lagde sig ved siden af og lyttede med. Bagefter var alt meget bedre.

Det med at sove er ikke let for Lærke og har aldrig været det. Kl 1.30 i nat kunne jeg ikke mere og slukkede hendes Ipad, og vrissede over at hun nu var sulten og ville have mad. At hun skulle spise når der var mad og bla bla. Jeg var faldet i søvn på mine sovepiller og da jeg blev vækket var jeg ikke klar i hovedet og ikke særlig sød.

Det betaler sig ikke at blive vred og bare slukke for Ipaden, for hele morgenen var Lærke så vred og meget ked af det. Hun ville trøstes men hadede mig samtidigt. Så måtte gå udfra rummet og kigge ind i ny og næ. Det vidste sig at det store problem var, at jeg havde slukket Ipaden midt i en youtube film hun selv havde fundet, og som hun nu ikke kunne finde igen. Jeg havde ødelagt det hele. Efter 2 timer frem og tilbage fandt vi ud af det, og heldigvis efter laaaaang tid fandt jeg den helt specielle minecraft film hun var forsvundet ind i. Hun blev så glad og spurgte om jeg ville se den med hende. Og herefter spurgte hun lige ind til de boller som jeg sagde at jeg havde stået og lavet klar mens hun var sig selv. Havde jo forsøgt alt for at få hende ud af hendes tankespind, og nu var det at forme boller mægtig interessant. Så forvandlede kaos sig til ro og hygge i køkkenet. Og så skabe kjoler af folie til alle Lærkes ponyer, på hendes kjole fabrik, og fine ærmer til hende selv, som fremkaldte en dans 🙂 Derefter ned med mor og se efter venner der skulle se hendes nye folie eventyr ærmer. Hun inviterede to veninder med op til boller og lægeleg og skønt med glade pige grin inde fra værelset.

Alt kan være så godt og så lige pludselig falder alt fra hinanden. Jeg glemmer stadig, eller tror lige pludseligt at nu går det hele fint, Lærke er glad, hun leger med veninder, hun forstår og kan forklare sine følelser, men så en eller anden ting der ikke er på plads, en veninder melder afbud eller en anden sammenhæng er ikke som Lærke synes det burde være. Eller en veninde der kommer til at grine, fordi Lærke er drøn sjov og charmerende. Og Lærke blir meget ked og vred og siger, at de ikke må grine af hende. Altid på vagt. Ikke sænke paraderne for meget og huske huske på ikke at skulle for meget, møder og vennebesøg og spise usundt. Hele tiden midt i en evigheds trætheds dos, må være beret til Lærkes nedsmeltninger, som er så utrolig larmende og følelsesmæssigt udfordrende. Med mit følsomme sind og meget skrøbelige nervesystem skal der ikke meget til, at jeg kan komme til at tage lidt for hårdt. Det er dog mest følelsen inden i, men jeg kommer til at tale for højt og skælde ud, der hvor Lærke skal mødes med en voksen med overskud, ro, tålmodighed og forståelse. Og ikke en Klokkeblomst der mister besindelsen og blir rød i hovedet 🙂 Vi har begge temperament, men jeg er den voksne og er også mest tålmodig og rolig. Men kan mærke, at når jeg tror alt går fint, at jeg lige kan presse mig selv og lave flere ting som tager energi, og når så Lærke bryder sammen, ups har jeg ikke mere energi, go jeg begynder at brænde inden i og mine nerver er i tordenvejr.

Meet the Author

Mor, skuespiller, sanger og danser. Cand.mag. i teatervidenskab og musik. Pædagogisk uddannelse og Steiner lærer uddannelse. Har arbejdet på scenen og film i 25 år - grybay.com og nu hjemme fuldtid med min datter Lærke.