Små historier fra vores hverdag (Lærke ca. 2 år)

Lærke og Skoen

Lærke skulle i dag hjem til sin veninde Yasmin og lege. Hun glædede sig rigtig meget. Mor og Lærke kørte i lang tid i mors lille hvide bil. Lærke spiste en is og så en tegnefilm

Da de kom frem løb Yasmin og Lærke hen til hinanden og knussede. De var så søde de to små piger.

Yasmin tog Lærke i hånden med ud i haven. Her var der telte og en dejlig sandkasse. Og masser af legetøj. Der var også en sød hund. Den ville lege med bold.

Lærke tog bolden og kastede den til hunden Hailey. Det gjorde hun mange gange.

Der var også en kat. Men den kunne ikke lide børn. Så mor skyndte sig at kalde den en tigermiaw. En tiger fordi den kunne være lidt farlig. Lærke sagde tigermiaw og gik ikke hen til den. Det med tiger forstod hun godt. Men den var spændende. Og hun kiggede på den i lang tid.

De legede rundt. Yasmin havde bare tæer og ville have at Lærke skulle tage sine sko og strømper af. Men det ville Lærke ikke. Hun elskede sine pinke sko, der kunne blinke.

Mor sagde til Yasmin, at det ville Lærke ikke have. Og at hun ikke måtte tage Lærkes sko af. Så legede de videre.

Mor og Yasmins mor satte sig lidt væk og drak en kaffe og snakkede.

Pludselig kom Yasmin løbende med Lærkes sko. Mor rejste sig straks op og løb hen til Lærke. Hun vidste, at Lærke var ked af det. Hun ville ikke have skoene af. Og der sad Lærke og stor græd. Hun var så ked af det. Hun kunne slet ikke sige noget. Bare græd og græd.

Mor tog Lærke op. Men Lærke var så ulykkelig, at hun bare sparkede og vred sig. Med det samme sagde mor ” Lærke ked af det. Yasmin tog dine sko af uden, du ville have det. Og det måtte hun ikke. Nu går vi hen og sir det til Yasmin og får dine sko tilbage.” Lærke blev rolig. Hun græd stadigvæk, men lod mor holde hende helt tæt ind til sig. Det var dejligt at blive krammet og forstået.

Mor forklarede Yasmin, hvorfor Lærke græd og fik skoene igen. Lærke fik dem straks på, og Yasmin sagde “undskyld Lærke”. Og så fodrede hun Lærke med lidt lækkerier fra bordet, og gav Lærke en bold, som hun kunne kaste til hunden Hailey. Det gjorde Lærke glad igen.

Især da katten kom forbi. ” Tigermiaw” sagde Lærke og smilede og kiggede. Den var så spændende. Og så kom Hailey med bolden igen.

Lærke og Yasmin legede videre og grinede. En rigtig god dag. Men på vejen hjem i bilen pegede Lærke på sine sko og sagde “af”. Og mor troede først, at Lærke nu gerne ville have dem af. Men det ville hun ikke. Hun ville bare igen sige, at hun var blevet ked af det. Og mor fortalte Lærke historien om Lærke og skoen, rigtig mange gange, indtil Lærke selv begyndte at grine og ikke længere var ked af det.