Turbulent tid start 2018

Vi har været igennem en del her i det nye år, men er nu kommet ud på den anden side og solen skinner inden i.

Januar fik jeg en tandkødstransplantation og nu videre med bro af en manglende tand. Noget fejl helt tilbage fra børnetandlægen, så Rigshospitalet retter nu op på skaden, men var vanvittig smertefuldt tre uger efter, og grundet narkose blev Lärke så bange for at hun skulle miste mig. Samtidig havde hun lige mistet sine to veninder i hvert fald til besøg hjemme hos os, grundet misforståelsen med placebo sovemikstur til veninden og Lärkes rigtige meget fortyndede naturlige sovemikstur til Lärke en nat veninden skulle sove her igen igen. Venindens mor fik den opfattelse at veninden havde drukket af Lärkes natur mikstur. Lärke har efter nogle måneder affundet sig med det, men det kommer ud i hendes mange nedsmeltninger at alt er min skyld.

Så var der mistanke om en knude i min rygsøjle og ind på intensiv kræft afdeling på Hvidovre, og tankerne kørte derud af. Men efter tre uger fik jeg at vide at jeg heldigvis var sund og rask. Og så kom endnu en anonym indberetning fra en nabo, der skriver at Lärke ikke går i skole og jeg er en dårlig mor og Lärke ikke vil kunne klare sig udenfor hjemmet uden mig og mistanke om vold i hjemmet. Ren chikane, og kommunen er klar over at Lärkes ekstreme højlydte nedsmeltninger med smækken med døre og gråd og skæld ud kan lyde meget voldsomt. Og får at få Lärke til ikke at smadre hele hytten og slå voldsomt ud efter mig, har jeg hævet stemmen, men ender altid med mange krammer og jeg elsker dig ord. Men til børnesamtale skal min lille mus, som ikke er så lille mere. Men det fylder i hendes hoved. Hun er ellers meget udadvendt og nyder at løbe rundt på plænen hernede med sine veninder alene. Jeg holder øje oppe fra altanen og hun er bare så modig og klar på verden. Hun sover ude hos veninder, kan tælles på en hånd, men et meget stort skridt. Og nu opstart i ny skole, Karlsvognen Islandsbrygge. Og allerede efter første rigtige skoledag er hun meget glad. Fyldt med angst gik hun ind i lokalet men da hun skulle hjem var hun glad og fyldt med bevægelse og grin og allerede ny veninde. Jeg er så stolt. Og hun sagde også: Mor jeg kan mærke at jeg ikke er så bange længere som jeg før har været for mange ting.

Før kunne hun slet ikke komme ud af døren, uden hele følelses registret var spillet på max volumen i to timer. Nu lidt lettere. Men et sandkorn i skoen eller en strømpe med en fnuller eller søm der generer og så har vi balladen. Men vi kommer altid igennem. Jeg har ørepropper liggende rundt omkring. I med dem og så kan jeg være den tålmodige mor igennem de to timer. Men selvfølgelig er jeg ikke super mor, jeg kan godt hæve stemmen og sige fra især når hun skælder mig grænseløst ubehageligt ud og slår mig. Men som sagt ender vi altid i et dejligt langt kram med: Jeg elsker dig så højt mor.Du er den bedste mor i hele verden.

Hun siger selv at hun ikke ved hvad der sker med hende. Hun kan bare ikke stoppe siger hun. Hun får en kortslutning i hjernen og det tager fra 45 minutter til 2 timer. Hvis jeg får hende distraheret kan hun komme hurtigere ud af det. Men mest glad og stort med skole udenfor skolen i hjemmet. Men langsom opstart hvor hun vil have jeg bliver på skolens område. Lige et sikkerhedsnet. En helt ny spændende tid med skole forløb, efter mange års venten. Men nu er hun også mere klar til at komme afsted, så jeg er sikker på at det ventetiden var det hele værd.

 

Meet the Author

Mor, skuespiller, sanger og danser. Cand.mag. i teatervidenskab og musik. Pædagogisk uddannelse og Steiner lærer uddannelse. Har arbejdet på scenen og film i 25 år - grybay.com og nu hjemme fuldtid med min datter Lærke.

Comments on this entry are closed.