Drama på legepladsen og tale pænere til mor :-)

Lærke faldt i søvn oven på mig til en film, efter en hård og udviklende dag med mange guldkorn. Vi finder nu før sovetid en god film at se på tv før sengen. Så går skiftet fra dag til nat meget bedre og meget hyggeligt, og Lærkes angst for at sove ikke helt så voldsom.

Vi fik en dejlig dag og Lærke fik leget i regnen med sine veninder og vi kom et kvantespring i dag, med hvordan Lærke taler og bruger bydeform til mig. Vores morgen den dag var begyndt med at Lærke kommanderede rundt med mig, krævede 1000 ting på en gang og var bare rigtig sur hele tiden. Tilsidst blev jeg vred, og tror den sev ind, da hun bagefter begyndte at tale pænt, og synes selv det er rart at kunne vise mig, hvor meget hun elsker mig. Jeg havde også forklaret, hvor ked af det jeg blev, hver gang hun talte grimt til mig og skældte mig ud. Jeg vidste godt, at det tit var fordi, hun selv havde oplevet noget ikke så rart, men derfor blev jeg alligevel ked af det.

Jeg talte så højt igen senere, da hun kom driv våd op og var ekstrem flappet over at skulle have nyt tøj på og regntøj. Smed tøjet og sagde, hvis jeg skulle hjælpe, ville jeg have hun talte pænt. Og så gik jeg. Hun kæmpede to sekunder med sine bukser og råbte: “Mor vil du ikke være sød at hjælpe mig?” Og hele aftenen fik vi rigtig hygget. Havde ikke før kunne tale sådan til Lærke uden hun ville have fået en nedsmeltning.

Lærke klarede også så flot den dag, en stor konflikt mellem nogle piger som hun legede med. Hendes bedste veninde havde en anden veninde på besøg, som nu var med nede på legepladsen og lege. Denne pige råbte til Lærke: “Jeg hader dig”. Og dernæst havde hun slået Lærkes veninde og taget kvælertag på hende, da hun ikke ville give gyngen fra sig. Jeg var på vej derhen da jeg så scenen udspille sig, og en stor pige kom løbende hen til mig og forklarede, hvordan pigen havde talt til Lærke. Jeg fik stoppet pigen i hendes slåen ud og råben, og hun brød helt sammen. Ringede op til hendes ansvarlige voksen, og gik til Lærke og sagde, at jeg havde hørt, hvad pigen havde sagt. Lærke var helt rolig, og forklarede mig, at hun var blevet ked af det, og hun endda havde sagt at hun gerne ville lege med dem begge to. De to store piger som havde kikket på støttede Lærke og tog hende med ind til noget leg med en gynge. Hun var super glad og løb med. Og så tog jeg mig af den anden konflikt. Jeg fulgte pigen op, og Lærkes veninde løb væk. Hun kunne ikke så store følelser og forklarede senere at hun blev meget bange over kvælertaget. Ingen af os kunne nå Lærkes veninde, som havde fået et chok, men Lærke nåede ind til hende og krammede hende, til hun smilede og kunne forklare hvordan hun havde det. Så utrolig magisk.

Dagen efter fik Lærke nedsmeltning efter alt det der skete. Der skulle ingenting til, så græd og skreg hun og lukkede sig alene ude i den mørke gang. Men om aftenen ro på igen.

 

Meet the Author

Mor, skuespiller, sanger og danser. Cand.mag. i teatervidenskab og musik. Pædagogisk uddannelse og Steiner lærer uddannelse. Har arbejdet på scenen og film i 25 år - grybay.com og nu hjemme fuldtid med min datter Lærke.