Kampen med Kbh’s kommune 2. del

Vi sendte en klage til kommunen omkring deres afgørelse af plads på Søstjerneskolen, skønt de havde skrevet at vi ikke kunne klage over denne afgørelse. Min lillebror som er en utrolig dygtig socialrådgiver og psykiatrisk vejleder fandt straks en del paragraffer de havde overtrådt i denne afgørelse. Men de fik også affærdigede denne klage og vores nye sagsrådgiver (som vi endnu ikke havde mødt) lagde sig så syg, så vores møde blev aflyst. Det var et vigtigt møde omkring et andet skole tilbud de havde givet os på Sputnik skole. Vi tog skolemødet indkaldt uden sagsrådgiver, og kunne med det samme høre det var den samme slags skole som den hun sidst havde forsøgt. Jeg skrev at vi takkede nej til pladsen direkte til skolen, bare så vi ikke holdt denne plads indtil vi fik et nyt møde på kommunen, som jeg ikke vidste hvornår ville blive.

Jeg ringede til den sagsrådgiver der havde aflyst vores møde på vegne af vores nye sagsrådgiver, og fortalte at det var et ret vigtigt møde, så derfor blev jeg nødt til at høre, om det måske var en længere varig sygemelding hendes kollega var ude i. Jeg fortalte vi nu havde været uden skole stort set i 4 år og ikke været tilmeldt en skole et halvt år, og der samtidigt lå en klage hos dem omkring skole afgørelse fra os. Og jeg nu var kommet til det punkt hvor jeg følte jeg blev nødt til at trække på mine presseforbindelse og få fortalt vores historie, fordi nu skulle Lærke op i 4. klasse og jeg syntes vi havde ventet længe nok.

Hun blev meget overrasket over at høre alt dette og sagde hun ikke kunne finde klagen og jo det var desværre sådan det forløb nogen gange, grundet de mange sager og ja vores sag lå nok ikke øverst i bunken efter overflytning. Men hun var rigtig sød og spurgte om jeg kunne sende klagen igen med det samme. Så ville hun kigge på den og give den videre til sin kollega, som så ville kontakte mig efter weekenden, fordi hun selv gik på ferie. Hun fik også den nye udredning lavet af Ole Sylvester som hun gav med.

Vores nye sagsrådgiver ringede så efter weekenden og havde læst op på det hele, og vi fik et brev om at det var en fejl at vi ikke måtte klage over skole afgørelsen og en fejl de havde henvist os til Sputnik skolen da de ikke havde en til en undervisning, som hun jo sagtens kunne se ud fra Lærke’s rapport/udredning at hun skulle berettiges til. Det var heller ikke tydeligt noteret efter de ellers utallige møder omkring Lærke og netop én til én underviser. Men nu var det skriftligt noteret. Næste dag fik vi en plads på Fortuna behandlingsskole som vi nu skal ud og tale med sidst på måneden. De kunne ikke bevilge plads på Søstjerneskolen, da de sagde at kommunen ikke har overenskomst med denne skole.

Hvis jeg ikke havde ringet og sagt NU er det nok, var der nok endnu ikke sket noget. Vil tro de gik ud fra at Lærke var begyndt på Sputnik skole fordi visitationsudvalget havde peget på denne. Da jeg nemlig ringede, blev sagsrådgiver overrasket over Lærke ikke havde en skole. Hun troede det blot handlede om en handlingsplan omkring Lærke og hendes nye skole.

Men nu møde på Fortuna skole og høre hvem de er, og så skriver og fortæller jeg igen her.

Vi har heldigvis haft en skøn sommer med mange gode sommerglimt som jeg også vil dele. Altid brug for lidt sol i stormen 🙂

Meet the Author

Mor, skuespiller, sanger og danser. Cand.mag. i teatervidenskab og musik. Pædagogisk uddannelse og Steiner lærer uddannelse. Har arbejdet på scenen og film i 25 år - grybay.com og nu hjemme fuldtid med min datter Lærke.