Kreta 2016

KRETA TUR

IMG_6333 Dagen kom endelig, hvor vi skulle med Bravo Tours til Kreta. Min datter og jeg afsted på vores første ferie sammen. Og Prik – Lærkes tøjhund – var med. Han er altid med og nu skulle han til Grækenland.

I lufthavnen var der ingen kø, ved check-in. Min datter er som de fleste børn bare ikke glade for at stå i lange køer. Flyvetiden forløb meget hurtigt. Med Ipad film og mad ombord på flyveren, som Lærke synes var en stor fest, føltes turen kort.

 

Det var så skønt at træde ud af flyveren og blive omfavnet af Kretas tørre varme luft kl 22 om aftenen. Busturen fra lufthavnen ved alt alt for lang, da vi var de sidste der skulle sættes af, så humøret faldt. Men da vi endelig fandt vores værelse og skulle op af en hel del trapper med vores meget tunge kuffert, begyndte vi at grine og tale om, at vi aldrig fik den kuffert op. Vi forsøgte alt og grinede. Så kom en sød dame, og spurgte om hendes mand ikke lige skulle bære den op.

IMG_6340Lærke fortalte i mange dage, hvordan manden lige vupti bar tasken let op af alle de trapper.

Rigtig dejlig start. Værelset var lidt kummer og en af de få trælameller faldt af under sengen. Som at ligge på gulvet. Vi grinede af hvor hård sengen var, og puderne ligeså hårde. Men vi kunne godt sove heldigvis. Og vores fantastiske udsigt gjorde værelset meget bedre.

Næste dag var vi i poolen. En fantastisk dejlig pool, og vi snorklede i havet på hotellets strand. Vi så både store og små fisk. Vi var fornuftige og have uv tøj på.IMG_6349

IMG_6341IMG_6355

Næste dag tænkte vi, nu bare masser af solcreme og så i almindelig badetøj. Ups. Vi blev så røde. Det danske flag blev bestemt plantet.

IMG_6548IMG_6589

 

 

 

 

Så vi besluttede os for at tage på en bus tur og se lidt af Kreta godt dækket til med tørklæder.

IMG_6627

Turen rundt med tur guide var meget behagelig og han var hele tiden rundt, og sikre vi var okay. Min Lærke var meget træt og orkede næsten ikke turen. Men sjovt på sæbefabrik at vælge sæber.

IMG_6624 IMG_6614

 

 

 

 

 

 

 

Og en sød dame knækkede et stor aloe vera blad af og viste os hvordan vi kunne smøre vores meget røde hud. Vi fik med hjem så vi kunne fortsætte. Vi skulle være klar til den store bådtur sidste dag på vores ferie. Vi så et ældgammelt oliventræ og Lærke gemte sig inde i det. Og det bedste var banan og vandmelon is. Da turen gik opad til vinslot stod Lærke af. Vi blev ved bussen. En sød dame kom med vand til os og da bussen var vasket kunne vi sætte os ind i den.

IMG_6690 IMG_6678IMG_6681

 

Tilsidst skulle vi spise. Og vi sad lidt væk fra de andre, da Lærke har svært ved alt for mange mennesker. De var rigtig søde på stedet og kom med lækkerier til os.

IMG_6655 IMG_6658  IMG_6656Vi var også i Johannes hulen/kirken og først var det meget kedeligt for Lærke. Men da hun fandt 30 hvide og grå fjer blev det spændende. Og da hun igen var ved at gå ned kom vores tur guide og spurgte hende, om han skulle vise hende den hemmelige skole. Det var sjovt, da Lærkes første skoledag var nær.

IMG_6647

Næste dag havde vi en bil, og planen var at køre til Falassarna Beach, som vi fik anbefalet af nogle danskere, der lige hvad været der. Vi kørte afsted med et kort, hvilket ikke gik så gort. Jeg kunne ikke lige finde ned på den store vej, så vi endte med at køre i ring mellem en masse små græske landsbyer. Så fik vi set dem ihvertfald og et par gange. Og jeg kom ud på meget små bjergveje.

Da jeg endelig så et genkendeligt skilt og kom til siden og studerede kortet, hvilket var svært mens jeg kørte, var vi snarere på vej mod Elafonissis Beach, som vi også gerne ville se. Men fordi jeg altid har haft meget stor angst for at køre i bjerge, ville jeg ikke. Men nu efter en times kørsel i ring, kørte vi afsted mod Elafonissis. Den vildeste bjerg kørsel.

Kørte vel 10/20 i timen de slemmeste steder med en lang bilkø efter mig. Alt gjorde ondt i kroppen. Endelig stod vi lige stille og lukkede alle biler fri. Lærke så en kæmpe ørn lige der i vej kanten, meget tæt på os. Så flot.

IMG_6767Stranden var meget smuk og med snorkel udstyr, så vi fine fisk og en hornfisk. Lærke samlede muslinger og hyggede sig.

IMG_6748Hun sov på vejen hjem, efter en lang kørestrækning op af bjerg med ingen vejspærringer ned af bjerget og ikke plads til to biler. Jeg var så bange og Lærke sad og beroligede mig. Det var dejligt at komme hjem til vores hotel Colymbari Beach.

IMG_6808 Jeg hentede mad op på vores balkon. Og jeg var så stolt inden i over at have mestret de bjerge. Selv Lærke sagde hun var stolt over, at jeg gjorde noget jeg ikke turde.

Næste dag efter morgenmad og Lærkes pool dukkert kørte vi igen afsted. Men så skønt at sidde og spise morgenmad lige ved poolen mens ens hurtig spisende datter kunne ligge og svømme rundt. Denne gang skulle vi afsted med en Kreta app gps. Turde ikke igen uden.

IMG_7101På Falassarna Beach sand strand, var der blå venlige bølger. Vores bølger ved hotel stranden var ikke så venlige men utrolig smukke. De her blå bølger var så sjove. Vi drønede derud. Vi kunne hurtigt ikke bunde, så Lærke var i badering. Men efter en halv time, hvor hun lod bølgerne føre hende ind til strandkanten, smed hun baderingen. Hun fik nu øvet sin brystsvømning, og blev sikker i den her i bølgerne.

IMG_7098IMG_6866Efter en time i bølgerne sundede jeg mig på stranden, mens Lærke legede rundt i vandet og sandkanten. Det var den bedste strand overhovedet, var vi enige om.

Så kom pirat bådturen.

IMG_6982

Selvom vi begyndte lidt uheldig med en bus der ikke hentede os, blev det en rigtig god tur. Vi ventede en time, før vi fik en taxa af bravo tours.

IMG_6958IMG_6907

 

 

 

 

I ventetiden mødte vi et tysk par, som havde fodret 4 killinger i vejkanten en uges tid. Så dem legede Lærke med. Det tyske par var ved at ordne det med dyrlæge, så de kunne tage dem med til Tyskland. Jeg blev helt vild med to hundehvalpe. Så om aftenen efter bådtur gik vi op med kød til hundene og legede med nogle meget mætte og legesyge killinger.

 IMG_6903 IMG_7112IMG_7075IMG_7072Vi blev taget godt i møde på piratskibet, da vi ankom til båden. Lærke var i ekstremt dårligt vente varme trætheds humør. Men både rejseleder og pirat pigen om bord, gjorde alt for at få Lærke i bedre humør.                                    Efter første svømmetur steg humøret. Hun hoppede i fra skibet og svømmede.

Bagefter fik alle børn piratsminke på, men Lærke turde ikke. Hun spottede en pirat kasse med mange sager i på bordet, og nu var det lidt sjovt igen at finde fine ting.

IMG_6966 IMG_6969 IMG_6988   IMG_6921 IMG_7104

IMG_6992

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirat pigen kom hen til Lærke, og spurgte om hun ikke ville have malet et ar på kinden og lidt blod, og jo det var så helt okay, hvis en anden piratpige ikke tog billede af hende. Og da hun kom med neglelak var Lærke helt glad. Glimmer neglelak på negle og fødder, og så igen en tur i havet.

IMG_6977På strand skibs pausen fik vi snorklet en hel del og så forskellige fisk og to søde fladfisk. Helt blåt stille klart vand på Marathi Beach.

IMG_7106 IMG_7107 IMG_7111

IMG_7084

 

 

 

 

På hjemvejen var der en hel del børnelege, som Lærke kiggede spændt på.

Til allersidst var der tov trækning. Den var Lærke med på og trak og trak. Hendes side vandt og diplomer blev uddelt. Hun var pave stolt.

IMG_7109 IMG_7086

 

 

 

Vi kom hjem til vores hyggelig hotel. Vi hentede mad for sidste gang op på vores balkon og spillede spil. Det vi ikke kunne spise tog vi med op til hundene ved vejkanten.

IMG_6467IMG_6599

 

 

 

 

 

Vi stod tidligt op og gjorde os klar, stillede bagagen ved hotellet og gik igen op og sagde farvel til de hunde og killinger.

Og så afsted med bussen, en meget smuk sidste tur på Kreta.

IMG_7065 IMG_7064

 

 

 

 

I lufthavnen var der meget lang kø, så Lærke var utilfreds men igen oppe i flyveren var det en fest med mad ombord og ipad film.

IMG_7094Ferien har været den vildeste svømmecamp. Lærke er nu så sikker i brystsvømning både med hoved over vand og under og er sikker I hovedspring fra kanten af pool. Og store spring fra skibet, direkte ned i meget dybt vand med strøm endda. Vi fik set fisk, en ørn, en spændende frø, et rødt firben og de hjemløse hunde og killinger.

IMG_6698Lærke blev på turen bedre til kontakt med fremmede voksne, og det at få lyst til at gå sig selv en tur langs hotellets fine stier og ned og se på havets bølger. Lærke kunne på 3. dagen selv bade I poolen, hvilket er meget stort for hende. Hun bliver så glad når hun kan ting alene.

IMG_7078 Og så kom hun endda op med en sten med en blomst på til mig.

IMG_6800Vi har haft den bedste rejse. Vores første rejse og vi vil gerne afsted.

 

Meet the Author

Mor, skuespiller, sanger og danser. Cand.mag. i teatervidenskab og musik. Pædagogisk uddannelse og Steiner lærer uddannelse. Har arbejdet på scenen og film i 25 år - grybay.com og nu hjemme fuldtid med min datter Lærke.