Svært at komme ned i gear

Det er sommerferie og alle børnene har fri, og der er hele tiden nogen der vil lege. Lærke vil også rigtig gerne lege med sine veninder, men bliver overstimuleret. Når man nu selv ligger godt syg, er det fristende bare at sige ja til alle legeaftaler, gerne nede på legepladsen. Ligge og klynke i sengen og holde øje fra vinduet af.

Selv efter aftenhygge bare med mor, og nattesøvn, vil hun ud efter mere leg. Men så pludselig kan Lærke blive højtråbende og grænsesøgende, og kan ikke selv komme ned i gear. Så er det om at få ‘raskheds blusen’ på, et par ipren og panodiller og igang med rolige ting, begyndende oppe fra hendes høje niveau. Med noget musik, en masse danse løft så Lærkes vejrmøller, og så intens danse show fra Lærke til publikum mor. Helt fantastisk. Hun er magisk at se på. Et fyrværkeri af følelser i udtryk og bevægelse. Fra kraftfuldt til yndefulde ballet trin, så selvsikre og gennemførte. Og efter tre musik numre i højt gear, vil hun have lang lang kram og så er det fint med lidt hygge mad til en omgang stille og rolig minecraft på hver vores computer.

Vi spiller lidt og så siger hun: “Mor, du er den bedste mor i verden”. Og så er det kramme tid igen. Mit hjerte smelter. Hun er så stærk i følelserne, både de intense temperamentsfulde til de blide kærligheds udsagn.

Men om morgenen når Lærke vågner er en ny dag. Og det kan være hun vågner glad, og vil kramme og siger “jeg elsker dig mor”, men det kan også være en af de morgener hvor hun har drømt dårligt, og husker at hendes to tænder blev revet ud to år siden, og så står den på råb og jeg hader dig mor, og jeg vil have en ny mor. Eller hvis hun vil se sin veninde der har været væk i alt for mange dage. Så er det selvfølgelig også mors skyld. Jeg må indrømme, jeg synes det er svært at takle de voldsomme følelses udbrud lige når jeg slår øjnene op. Lærke sover stadig meget sent, så vi falder i søvn og vågner samtidigt. Uden morgen kaffen og så overvældet af skældud. Dagen før var det jo sådan en fantastisk blid kærligheds hygge morgen.

Det blir altid fint, når Lærke lige får lov at råbe og skælde ud, så vil hun kramme bagefter. Bare udfordrende når jeg selv er særlig sensitiv og slet ikke kan med høje lyde og stress. Har nu lært at beholde ørepropperne i, indtil jeg ved om Lærke har haft en god eller dårlig nat.

Meet the Author

Mor, skuespiller, sanger og danser. Cand.mag. i teatervidenskab og musik. Pædagogisk uddannelse og Steiner lærer uddannelse. Har arbejdet på scenen og film i 25 år - grybay.com og nu hjemme fuldtid med min datter Lærke.