Mor og Datter oplevelser og en tur på scenen :-)

Lärke sir nogen gange at hun savner mor datter dag og så er det tid til en sådan dag. Hun har så mange veninder og endelig en skole hvor hun lige nåede sidste del af 2. klasse, og så start 3. klasse efter sommerferien.

 

 

 

 

Har hjemmeskolet i næsten 3. år og uden bøger og stolt mor/lærer her, hun er helt med i alle fag og elsker matematik og musik. Hun har ikke været der hver dag, da hun lige har haft brug for nogle pause og mor datter dage.

   

 

 

 

 

 

Fx ind med toget til gågaden. Is og pølse og danse rundt i soppebassinet med mini små springvand. Hygge lege dage, og også bare hygge rundt her hjemme og lave hver vores ting.

 

 

 

 

Og Lärke laver mange musical.ly videoer og vi laver nogen sammen når jeg må være med. Men hold da op hun er hurtigt blevet ret god til at lave meget flotte videoer på sin laerkerose side og nogen på min. Meget få. Må hellere lave nogle flere når Lärke som hun har lovet, lige vil give mig et mini kursus i det der effekt univers.

Vi var i dgi svømmehalen i går. En varm søndag med ikke mange mennesker. Når det er sommer er springbassinet varmet op af solen, så pænt dejligt, ikke at få kuldechok. Lärke har fået min vand barneglade legende side frem, så vi hoppede i 1 1/2 time fra alle vipperne og var lige ved at hoppe fra 5eren men de få andre ventede og stress og gik ned og sagde næste gang til hinanden. Jeg har altid været bange for at springe ud. Havde ikke den bedste oplevelse som lille i Østerbro Svømmehal hvor jeg gik til svøm. Blev grebet af panik og angst da jeg bare røg alt for langt ned i vandet fra 3eren man når lidt ned i vandet.

Det fortalte jeg Lärke men hun lærte det også af erfaring, men jeg var der, da hun gik lidt i panik og så sprang vi rigtig mange gange sammen bare fra kanten og så var hun klar igen. I går sprang for første gang fra 3eren efter ja kun et spring derfra som 8årig, og angst for den vippe og alle vipper lige siden.  Og så lige pludselig ville hun svømme 100 meter cirkel baner med mig. Hun svømmer ret godt og hurtigt så det var god motion og de voksne kiggede imponeret. Også jeg, vidste ikke hun kunne svømme så langt. Ingen undervisning har hun fået men igen den legende indlæring og kigge på mor svømme og stædighed. Ingen bælte eller vinger til hende. Så hun lærte sig selv at svømme som 4årig og nu bare super, og sjovt for mig også. Ikke flere børne lege larme vælte rundt i hinanden bassiner :-))))) Og så hjem og spille roblox sammen. Det har vi gjort en del, for der skal hun skrive på engelsk og regne. Indbyggede skoler i nogle af spillene men næsten altid kommunikation med andre på engelsk. Men mor blev for kedelig da hun kunne skype med pige fra Færøerne og ældre veninde på 14 år. Så savnet det lidt. Mega sjovt jo. Så endelig fashion frenchy og mini games og noget survivor spil. Vi lever os begge to helt ind i det og griner så meget og bliver begge ahhhhh grrrrrr neeeeeejjjjj så noget ikke lykkes, så sjovt. Vi har klaret alle Mario baner og bosser eller nok mest Lärke og de fleste i Rayman til playstation, da hun var mindre. Og ja selvfølgelig stadig alle vores krea stunder der nu er resulteret i lidt for mange slim bøtter med heldigvis super god hjemmelavet slim og væggene kan snart ikke huse flere malerier 🙂

 

 

 

 

Anden perfekt dag her juni måned var vi tog til Gilleleje op til min farmor og farfar som jeg næsten ikke har set i nu snart 9 år, fordi Lärke har været bange for at besøge familie og venner. Men nu fik hun modet også fordi jeg lovede en badetur i havet bagefter. Ved ikke lige hvad jeg havde rodet mig ud i. Hun sad og fik talt med sine oldeforældre og hyggede sig. Og ja så måtte jeg med i bølgen blå 19 graders lækker varme, men det blev så sjovt. Og føltes ikke så koldt fordi der lige den dag ikke var så varmt. Så luft og vand temperatur lå på 19 grader og 21 grader.

Tiden gik og vi fik lidt travlt men nåede lige præcis ind i fælledparken efter badeturen, hvor min bedste veninde sang punjabi. Det var ikke en stå og se koncert men det blev Anita syngende inde på midten af dansegulvet og alle rundt i cirkler dansende følgende en punjabi danser. Og hånd i hånd allesammen. Nogen dansere sprang ind i cirklen og gav den fuld gas, og lige pludselig dansede Lärke derinde, og skønt hun opdagede at alle kiggede på hende dansede hun bare videre. Hun havde lige hurtigt opsnappet nogle punjabi moves og gav dem lige et moderne pift. Og hun var pænt stolt bagefter. Sen aftensmad fra tanken, kyllinge spyd og burger og så hjem og sovse. Bare nogle sindssygt dejlige dage og oplevelser sammen som vi begge kan savne og som jeg som voksen ikke føler jeg lige har energi til. Fx det danske badevand har jeg ikke været i siden jeg var lille. Jeg er så følsom og kan slet ikke klare kulde chokket før det bliver behageligt. Men det går bedre lige pludselig.

Så har vi sammen også været med til at hjælpe 5 killinger til verden og det var ikke helt let. Bagbenene ud først og for lidt veer. Og moderkage der bare ikke ville ud så killing fik bryst mens den stadig hang fast med navlestreng og moder kage inde i moderen. Men gik med vores hjælp. 6 timer fra midnat til kl 6, 5. april. Alle overlevede. Lärke var så dygtig. Hun var med hele tiden og var der alene da Luna begyndte at få veer. Jeg luftede Sofus og havde hende i telefonen. Kort tid efter jeg kom op fødte hun første killing.  Der var ca en time mellem hver killing og tre af dem hang fast inde i Luna med moderkage og navlestreng. Skulle lige sørge for at killinge hpved blev viklet ud og at Luna begyndte at slikke dem rene mens de hang fast. Og da Sofus begyndte at gø fik Lärke ham rolig igen. Vi havde næsten opgivet at den killing vi havde ønsket os ville komme tilverden. Men vi håbede og ventede og ventede skønt mor Luna lagde sig til at sove. Og så begyndte små veer igen og lille grå hunkat Lulu kom til verden med meget besvær. Det har været en magisk killing tid. Vores små babyer er flyttet hjemmefra og er glade og vores helt utrolig dejlige Lulu der gik ind i familien med det samme er hos os og følger os rundt og sover mellem os om natten sammen med Sofus. Det er vores lille nye baby. Fantastisk oplevelse sammen.

 

 

 

 

 

Jeg fik også job med Kid Creole and the Coconuts, en koncert i Marseille med meget få timers varsel. Pga sygdom. Jeg blev spurgt og sagde ja efter samtale med Lärke og følen efter om okay. Lärke var med på ideen. Vi pakkede begge om aftenen og om morgenen. Nu skulle hun sove hos sin far for første gang i mange år og hun følte sig klar. Hele natten lå hun dog så tæt på mig og sagde I søvne, er du her endnu og krammede ekstra meget. Vi tog Lärkes taxa til hendes skole på Islands Brygge og så kørte jeg videre med den til lufthavnen efter følge ind og masser af knus og kram. Hun klarede den og jeg kom på scenen.

Uden prøver og klarede det mega nice. Huskede det hele og var ved at græde i første nummer fordi jeg bare var så glad for at stå der og optræde igen som Coconut. Bare ikke været muligt uden Lärke var med. Så kun få koncerter igennem 9 år, ellers før det mange koncerter siden 1997. Mens jeg var afsted kunne jeg se Lärkes musical.ly videoer lige når hun havde postet dem. Var så hyggeligt. Og jeg ringede og talte med hende mens hun var i skole. Hun stor savnede mig dagen i skolen hvor jeg kom hjem. En dag helt rigeligt og så måske om noget tid igen, hvis hun har mod på det.

Blev sådan en dejlig tid efter den lidt hårde opstart på året 2018.

 

 

Killingerne:-)

Ragdoll og mainecoon . Ragcoon

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meet the Author

Mor, skuespiller, sanger og danser. Cand.mag. i teatervidenskab og musik. Pædagogisk uddannelse og Steiner lærer uddannelse. Har arbejdet på scenen og film i 25 år - grybay.com og nu hjemme fuldtid med min datter Lærke.